Auchan Mestre Shopping Centre Extension

Auchan Mestre Shopping Centre Extension

Extension and Refurbishment

The competition project foresaw a major refurbishment of a two story Auchan Hypermarket serving the Venice area. A complex roof dominates the extension, allowing natural lighting to flow into the mall and control direct sunlight onto the storefronts.

The mall extension followed two fundamental design criteria. Firstly, shop windows are visible from both floor levels to instill a constant and direct relationship with shoppers. Secondly, new iconic entrances with greater transparency increase the visual dimension with the outside world and provide, for the public, adequate shelter and stationing areas.

Key Facts

Client: Auchan
Location: Mestre, Italy
Year: 2008
Services: Architectural Design, Civil Engineering, Cost Consultancy, Interior Design, Parking Design, Structural Engineering

Related Projects